- S A H A B A T -

Jumaat, 6 Mei 2011

Jiwalogy | Teksiman

Kau bukannya Superman,
Boleh terbang sampai kayangan,
Tapi dari timur ke barat,
Sekelip mata kau rembat.

Kau bukan Robin Hood,
Walau banyak yang kau bantu,
Yang selalu tersepit, tak berduit,
Tiap hari bukan sikit.

Kalau kecemasan,
Kau tak pernah keberatan,
Dari hujung sampai pangkal,
Kau yang hantar hospital.

Sebenar kau pun hebat,
Macam sehebat Ironman,
Semulia Spiderman,
Dan seramahnya Kluangman.

Beza, Kau bukan khayalan.
Nyata sebenar kehidupan,
Berbakti untuk insan,
Siapakah gerangan...Engkaulah Teksiman.


Kaulah Transformers aku.



P/s : Maafkan aku kerana gunakan bahasa yang gonjeng, aku tiada idea.


Notha : Walaupun sebilangan kecil pemandu teksi ini bangkang kerajaan
(takpelah demokrasi), mencekik darah penumpang dengan tambang ( tak ikut meter ) dan juga perogol bersiri ( pernah dengar? ), tapi sebahagian besarnya adalah hero bagi aku. Mereka perlu dihormati. Mereka mungkin hero yang dekat dengan kita. Mungkin saudara-mara kita ataupun mungkin jiran tetangga 40 rumah kiri dan kanan. Kau tahu? Entahlah...Ahakss !

12 ulasan:

ghost writer berkata...

kau seorang pemandu teksi atau kau gunakan teksi setiap hari...?

teksiman juga seksi wooo...haha

MissNadh berkata...

busman dan trenman ko taknak masuk kan skali ke?aku selalu naik bus ngan ktm jek..hoho

asuhara sue berkata...

boleh la suh kru buat citer teksiman plak nih

Bella Bell berkata...

wahh..hebakkkk!! ayat dah macam ayat ghost writer dah..hehehehe!!~

errr....saya sailor moon..dengan kuasa bulan akan menghukum mu! ^__^v

Mehmed - berkata...

ghost : dua2 pun bukan..aku selalu sangat tengok gelagat teksiman..

Missnadh : maaf takda idea he heh

asuhara sue : terbaek, aku nak jadi propnya ahakss

bella bell : jangan malas study ye,exam nak dekat.. tau tau

VFN berkata...

ko tgh ngorat anak pakcik teksi ke?

Bella Bell berkata...

baiklah..say akan study..tp blog ni macam ada kuasa je suruh saya skodeng dia setiap hari..sobsobsob~~

Mehmed - berkata...

vfn : macamana kau tau ni *bingung

Bella : biasalah, mesti ada sebab ahakss

hasrul hassan berkata...

Salam.
Teksiman .. menarik tu .. leh dijadikan hero baru dalam filem animasi tempatan, setidak-tidaknya jasa mereka yang mencari rezeki dengannya akan dihargai.

:)

Mehmed - berkata...

wsalam..betulkan? ahaks..trimakasih ikut aku..he heh

pemuzik jalanan berkata...

Aku....takut nak naik teksi.

Hee :D

Mehmed - berkata...

takut tragedi ulang kembali? ahakss