- S A H A B A T -

Khamis, 12 Mei 2011

Jiwalogy | Beralihand

Ku alih pandangan ini jauh,
Agar tak tersentuh rasa hati,
Bila kau ku lihat makin jauh,
Pergi meninggalkan perasaan ini.

Bergelora debar didalam,
Kerana melihatmu, sejarah,
Terasa ingin aku sentuh,
Dirimu yang satu anugerah.

Beralih pandangan ini jauh,
Agar tak menyentuh rasa hati,
Bila aku lihat makin jauh,
Kau pergi tinggalkan perasaan ini.

Rasa ini tak mungkin sama,
semalam hidupku penuh warna,
mimpi-mimpiku berbunga-bunga,
kini ku paksa hati untuk melupakan.

Sayang, Kau dah berubah,
Sakit, Kau tak percaya,
Kasihku tiada erti,
Hilangnya dalam renungan,
Bayangan dan khayalan.



Notha : Kau percaya tidak, tulisan ini bercerita tentang nilai Dollar Amerika yang makin menyusut ? ahaksss !!! Gila itu dollar !

18 ulasan:

SpEak But No vOiCe berkata...

hah??tntg dolar amerika??
cam xprcaye jer??

MiZ Rayy berkata...

oooowww.. kau punya ayaatt.. org genius saja boleh paham.. sudah terbukti aku tak segenius kau..

josrevalution berkata...

salam.. sa singga jap yer.. baca entry kt cne..

asuhara sue berkata...

lepas ni buatlah tentang yen-jepun dan tujukan pd saya.....huhuhu kenapalah x turun2 nilainyaaaaa

ghost writer berkata...

kau saja nak cover pasal ko punya puisi yang cukup jiwang nih dengan citer dolar amerika..heh

linda a.k.a ibusumaiyah berkata...

hehehe...ye ker dolar....ye kerr...hehehe..;)

Mehmed - berkata...

bukan pasal dollar ke? aku kadang terlupa apa niat aku dalam Beralihand ni..ahaks !

Mehmed - berkata...

saja nak alihkan tajuk supaya tak ternampak jiwang yang terlampau..aha ha ha..

Bella Bell berkata...

huwaaaa...malas study...tolong saya T__Tv

pemuzik jalanan berkata...

Ececehh,amendaa jiwang sangat ni derrr.

Mehmed - berkata...

nape malas study nih dik? tolong rotan boleh? ahaks!

Mehmed - berkata...

P.jalanan : manusia bertopeng pun punya jiwa..tapi dia silap kerana terlalu berkongsi rasa resah jiwanya..Ahaks!

Bella Bell berkata...

hahaha..bagi la semangat kat saya...sedihnye malas nak study..minggu ni nak exam dah..sobsobsob~~

pemuzik jalanan berkata...

Semua orang pun punya jiwaa laaa :)
Eleh mari laa mari kongsi sama rasa yang adaa,awwww! Haha

Mehmed - berkata...

macamni je,kalau arini malas biar je bermalasan..tapi esok berajin2 la yer bella..tau tau hee

BLADE EDGE berkata...

salam...

saje singgah..dtg dr Bangku Kosong..

kAmi dAn mEreKa berkata...

tak kaitan langsung lah dengan dolar amerika,
saje la tu nak suh orang lain cakap bukan main jiwang kan? hihihi ;)

Mehmed - berkata...

Pemuzik J : berkongsi bersama kamu? awww! aku pemalu..ahaks!

Blade edge : wsalam trimas singgah sini..

K dan M : kadang terlalu jiwang..berlapan memang tak suka jiwangkan? Ahaks!