- S A H A B A T -

Sabtu, 29 Oktober 2011

Proses | Impak

Ketika jentolak cuba menolak, tanah yang runtuh dari runtuhan. Hanyut makin sedar, mata dan hati interaksi. Tanah ini mati, tetapi tidak mahu diam. Masih ternampak gelincir tanah-tanah kecil, gelongsor.Tertimbus semuanya yang ada.


Tiba terdengar gema satu suara, dan berkata, "Saudaraku, kau selamatkah?" manusia hanyut itu cuba berkata tanpa berdaya "Terima kasih kerana hidupkan aku kembali." Berlakulah proses menarik dan ditarik.


Seperti tanah itu, dia juga mati. Dia telah meninggalkan kulit,jasad dan rohnya yang dulu. Tanpa rasa malu, manusia ini mahu terus berlari, mencapai bintang. Sebenarnya bulan dan bintang. Dia makin teruja mahu terbang. Mungkin, tuhan sudah beri izin.









Notha: Kau faham? aku makin tak faham..Ahaks!

14 ulasan:

Bella Bell berkata...

lampinya otak saya di pagi hari ni.. langsung tak dapat nak tangkap apa yang ditaip.. arghhh.. ok.. kena tido la kalau cm ni.. hehe..



*lama dh tak datang blog bro mehmed :)

alexa yussida berkata...

mati hidup smula mngkin? means yg tersedar dari khilaf lalu bgn utk terus kejar impian dan turn to a new leaf?aaa blur..oki nk titon jugak.nite2 :)

ghost writer berkata...

aku ringkaskan kalau begitu pada satu baris perkataan.

HEREAFTER

semangat kena kuat.

delarocha berkata...

tak berapa nak faham... ahakss

aimie amalina berkata...

hukum alam
kekadang bila melampui hukum alam tu
alam tu tetap jadi begitu
cuma manusia atau makhluk itu kekal begitu ~

Herlisyatt berkata...

hereafter?

cik sakdi berkata...

kene tsunami ke? ekekekeke

rainyscream berkata...

macam ada excident berlaku tapi tak sure jugak. errr...ye kot. ahahaha

Wanie Ghazali berkata...

thanks ye sudi singgah blog wanie

cik ciput berkata...

cane penulis sendiri tak paham nih?yg membaca lagi la tak paham..haha

*aku rasa, manusia tu dah mati..roh dia pon terbang..

hanaahmad berkata...

aku cuba untuk fahami.

pemuzik jalanan berkata...

Err med? Cuba fahamkan aku :p

keri ikhwan berkata...

tanah runtuh ke ape? ke kubur? setiap yg hidup pasti mati, dan akan dibangkitkan kmbali dengan izin-Nya.
-aku bantai-aku pening-tapi otakku ligat cuba mentafsir-

Mehmed - berkata...

sebenarnya bila korang dah komen,itu pun dah buat aku paham..Ahaks! lain orang lain cara paham,berbeza itu lazat..terima kasih..hehe!